Pootafdrukken gevonden in Moerbeke?

Vorig weekend werden langs de dijk langs de Moervaart merkwaardige sporen gevonden. Een natuurliefhebber uit de streek stootte bij zijn wekelijkse uitstap op de sporen die hem uitzonderlijk voorkwamen.  Gevoegd bij de eerdere meldingen lijkt dit de hypothese dat er terug een wolf (of wolfachtige) huist in onze regio te bevestigen.

pootafdruk moerbeke

Ondertussen bereiden de leden van onze vereniging zich voor om de publieke opinie wakker te schudden. Of deze gast nu een afgedwaald exemplaar is dat ten gevolge van de klimaatwijziging in onze regio’s terecht gekomen is of een eerste uitgezet exemplaar van een door de milieujongens bedacht reïntroductieprogramma doet voor ons niet ter zake. Ook in de Pyreneëen is men zo – zeer tegen de zin van de lokale herders – bezig beren uit te zetten. Ook daar zorgen onze collega’s voor stevig weerwerk. We laten ons niet doen! Net als onze Franse collega’s.

 

Advertenties

~ door dewaaslandwolf op 4 oktober, 2007.

3 Reacties to “Pootafdrukken gevonden in Moerbeke?”

  1. Ik weet niet of ik hier aan het juiste adres ben, maar ons dochter van 8 beweert dat ze gisterenavond vanuit haar vensterraam een beest gezien heeft waarvan ze zegt dat het zeker geen hond was. Het moet rond 20:00 uur geweest zijn, hier in de buurt van Axelvaardeken in Wachtebeke.
    En op zich is dat niet zo ver van Moerbeke waar er eerder ook sporen gevonden zijn.
    Ik hoop dat jullie er echt iets aan doen

  2. […] 6th, 2007 by Koen Vandaag lees ik dit in het Nieuwsblad en deze reactie vind ik ook vrij onrustwekkend. En Lochristi ligt eigenlijk toch niet zo ver af. Spannende dagen, […]

  3. Ik twijfel wel tussen een grote hond en een wolf, want langs de dijken van de moervaart, axelvaarde, en de zuidlede wandelen er toch regelmatig mensen met een hond, nu dat wilt niet zeggen dat het niet kan hé, mij zult ge er niet meer zien zolang dat beest niet gevangen is, doden moeten ze hem niet , vangen wel en overbrengen naar het hoge noorden!naar een natuurreservaat van GREENPAECE ik betaal daar ieder jaar voor, dus geld goed besteed.Of als je kan beste wolf …VLUCHTEN JONGEN EN SNEL WANT ZE KUNNEN JE NIET HEBBEN HIER IN HET WAASLAND !!!!!!!
    Gust en Gusta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: