Over ons

Omdat er vanuit verschillende hoeken geruchten opduiken dat er in de ruime regio van het waasland terug een wolf of wolfachtige aanwezig is zijn wij als groep bezorgde inwoners van de streek gaan samenzitten om de nodige maatregelen af te dwingen.   In het jaar 2000 werd onze streek reeds geteisterd door de  beruchte ‘Waaslandwolf’.  Nadat het dier ruim 30 slachtoffers gemaakt had onder de schapenbevolking  werd het door politie en jagers opgespoord maar nooit neergeschoten.  Door deze website op te zetten willen we alvast een middel aanbrengen om iedereen die in dit verhaal geïnteresseerd is te bereiken. 

E-mail Webmaster : Karel De Bruyne

Advertenties

27 Reacties to “Over ons”

 1. Beste mensen van deze site,

  Toevallig kwam ik op jullie site terecht doordat ik heel erg geïnteresseerd ben in het fenomeen van de waaslandwolf. Reeds jarenlang kon ik niet geloven dat dit dier echt verdwenen was en ondanks dat deze vrijbuiter in het verleden reeds verschillende slachtoffers maakte voel ik toch enige sympathie voor dit dier.
  Vandaag is het wereld dierendag en daarom zou ik er toch met aandrang willen op wijzen, als er jacht wordt gemaakt op deze wolf, dat ze hem of haar niet doden maar eventueel verdoven en overbrengen naar een natuurgebied in de Pyreneeën, alwaar deze dieren thuishoren.
  Ik blijf jullie berichten volgen en hoop dit dier te kunnen observeren waar hij wordt waargenomen.

  Een wolvenvriend,
  T. Van Leupegem

 2. Akkoord met TVL.
  Wat zeker niet wil zeggen dat ik geen sympathie heb voor de onrust bij buurtbewoners. Maar… “onze streek GETEISTERD door…” vind ik net iets te sterk verwoord voor de introverte einzelgänger die deze wolf ongetwijfeld is/was.
  Bovendien: niet vergeten dat jullie er een lekker biertje aan overgehouden hebben (brouwerij Boelens, Belsele, “Waase Wolf”)
  😉
  Vriendelijke groeten,
  Ivan Deboom

 3. nu ik dit lees wordt het iets duidelijker voor mij, jullie worden geteisterd door een mooi dier…

 4. Er is al veel gelezen en geschreven over de Waaslandwolf en sommigen geloven deze verhalen, anderen weer niet.
  Ik kan jullie zeggen dat ik dit dier 7 jaar geleden heb gezien in de straat waar ik toen woonde (ook in Stekene), waar hij destijds ook rondhing. Ik heb toen direct de politie gebeld (het was een zaterdag begin december en de politie van St-Gillis-Waas was toen van wacht).Ik weet nog heel precies waar en hoe. Ik heb het hele weekend afgewacht en dacht dat ik wel een telefoontje of zo zou krijgen van de politie, maar niks. Er werd helemaal niks met die tip gedaan. Waren ze misschien bang van het dier ? Geen idee. Wat ik wel weet,is dat mijn oudste zoon (toen bijna 6j) wel heel bang was. Hij had hem ook gezien en drufde niet meer alleen buiten spelen. Ons tweede was nog maar net 2j en had nog geen besef van de feiten. Kortom het dier heeft nog tot 22 december slachtoffers gemaakt, maar was dit echt nodig ? Ik moet ook zeggen, het was een prachtdier en het viel meteen op dat het om een wolf ging. Zoals hier al één van mijn voorgangers zei : waarom het dier niet verdoven en elders onderbrengen waar het thuis hoort. In Frankrijk bv zijn parken waar ze wolven verzorgen, dan is iedereen tevreden.

 5. Nou nou nou, een wolf in Moerbeke, lachen hoor. Ik vind het wel grappig dat die verhalen weer opduiken, telkens de jagers weer in de polders verschijnen…

 6. triets al die onzin
  een wolf is banger van mensen dan jullie voor hem
  een wolf zal doden om te eten en niet voor zijn plezier
  er zijn kinderen die ook bang van honden zijn en de meeste honden zouden bang van kinderen moeten zijn.
  puur sensatie van onwetende mensen die wat graag in de belangstelling willen staan maar wel DOM en vooral gevaarlijk voor dit prachtig dier , als het al een wolf is wat IK betwijfel.

  ene 30 slachtoffers jeetje wat eten jullie dagelijks of is dat verantwoord omdat je mens bent en je hebt betaald , wat schieten de jagers af voor hun plezier.

  er is maar een groot gevaar dat zijn mensen zoals de oprichters van deze site en alle dommerikken die bang volgen en alles geloven.

  Martine Verhoeven http://www.dogs-dream.com

 7. MENSEN ZIJN EGOÏSTISCHE WEZENS!
  WAAROM HEEFT DE MENS MEER RECHT OP DIE PLAATS DAN EEN DIER?
  JE ZOU ER VOL BEWONDERING NAAR MOETEN KIJKEN!
  MENSEN KUNNEN VEEL LEREN VAN ZO’N DIER

 8. Hoi

  Ik kan er niet aan doen maar de pootafdruk lijkt mij heel simpel na te maken met een mensen hand en een stokje.

  Ik ben akkoord met de mening van Martine.

  Het is ook heel vreemd dat de waaslandwolf alleen gesignaleerd wordt in de herfst en in het begin van de winter.

  Volgens mij gaat het eerder om een persoon die zijn hond eens laat jagen, maar omdat het gaat om een hond / wolf die in gevangenschap leeft, heeft die geen honger en eet zijn prooi niet op.

  Spijtig dat hierdoor de wolven een nog slechtere reputatie krijgen.

  Wij mensen willen dat we alles en iedereen controleren maar dat is niet mogelijk! Wij maken trouwens deel uit van de aarde en zijn er het domste wezen. We spreken niet voor niets van het mensDOM en het dierenRIJK.

 9. Beste mensen,

  Ik kan alleen maar vaststellen dat jullie de moderne middeleeuwers zijn.
  Angst voor iets dat er niet is.
  Protesteren tegen iets dat niet eens aanwezig is zonder aanwijzingen.
  Dit soort reacties toont aan dat jullie met een luxeprobleem zitten en dat jullie enorm veel vrije tijd moeten hebben om zulke onzin langs de wegen te zetten.
  Jammer dat een wolf nog niet kan lezen, anders lag hij/zij al achterover van het lachen.
  Allez vooruit amuseer juliie maar terwijl dat het milieu verder verloederd, maar dit is jullie zorg blijkbaar niet, eerts die wolf aan de deur zetten.

  Firmin De Beleyr

 10. Nog iets.
  Noem jullie site eens : http://www.dwaaslandwof.be

  Groeten

 11. maar firmin , wolven zijn niet dwaas ? het zijn in groep levende slimme en goed georganiseerde dieren.

 12. Ik hab al veel gelezen, maar dit slaat werkelijk alles. Hebt u al eens een boek over wolven gelezen?
  1. Ze zijn schuw – houden afstand van mensen: niemand zou ze dus
  te zien krijgen. Het waasland biedt veel te weinig open ruimte
  voor een wolf en er zijn veel te veel mensen.
  2. Indien ze dan toch in de buurt van mensen zouden komen, zouden
  ze niet de moeite doen om schapen te jagen – veel makkelijker
  om de vuilbakkentoer te volgen
  3. Als een wolf een schaap doodt zal hij het opvreten ook, een
  wolf zal dus geen 30 schapen de keel afbijten om ze te laten
  liggen; het is namelijk tegen zijn natuur om zijn eigen
  voedselvoorraad uit te moorden.

  Die zogenaamde Waaslandwolf was een verhaaltje net zoals Roodkapje – ik hoop dat jullie daar tenminste niet meer in geloven –

 13. Hallo,
  Als dit al een wolf is zou ik dit eerder toejuichen dan veroordelen. Mensen die angst hebben lees hier eens een goed boek over dan zullen jullie zien dat die angst misplaatst is. Onbekend maakt onbemint dus leer ze kennen dan kan je(als dit al een wolf is) alleen maar toejuichen. Verder denk ik dat wat wouter zegt veel waarheid bevat.

  patsy

 14. mijn vrouw en ik zijn op toer gegaan naar aanleiding van het artikel in de zondagskrant, meer bepaald over de foto van die wolvenborden die overal in het waasland langs de wegen opduiken?
  Wel beste wolvenmensen , ’t is waar, we hebben er 7 van gevonden langs de wegen en in stekene dorp ook.Wel een degelijke georganiseerde bende die ” stop de waaslandwolf ” , COOL …….

 15. [IMG]http://i32.photobucket.com/albums/d2/martineverhoeven/kompleet.jpg[/IMG]

  dat is hem heb hem ook gezien

 16. sorry lukt niet
  hij staat wel op onse site
  http://www.dogs-dream.com forum.

 17. mooie site Martine, maar ne wolf is geen poedel hé, of een hond zoals een herdershond of labrador die je deskundig en met hart en ziel kan africhten tot de mensheid hun aller grootste huisvriend onder alle dieren en trouw zijn ze ook , ja dat wel , maar de waaslandwolf zie ik jou toch geen opdrachten te doen hoor, wolven zijn niet afterichten denk ik.Mijn Gusta denkt daar juist het zelfde over als ik.

 18. gust en gusta je hebt kennelijk de foto van de wolf niet gevonden op mijn site
  en ik heb Dobers / een koningspoedel een terrier en een border en een tjechiche wolf van 7 maand
  wil best met hem eens op bezoek komen zal je merken dat hij wel schuw maar ontzettend lief en grappig is en geen vlieg kwaat doet zelfs geen schaap , want in onze school hebben we een poney en bok ; om de honden te leren dat ze daar moeten afblijven en Fang is heel lief jaagt er niet op omdat hij goed gesocializeerd is en getraind word.

 19. eigenlijk is het stom dat ik nog kom kijken naar de site, is gewoon reklame van jullie
  stomme belachlijke reklame waar je een prachtig onschuldig dier gebruikt om mensen op te hitsen en reklame te maken voor een fuif
  ik hoop dat het een fiasco word , Fang en de rest van de roedel komen zeker niet.
  de waaslandwolf bestaat niet en heeft ook nooit bestaan , hier zijn geen vrije wolven , wolven zijn lief , schuw en doden om te eten niet zoals mensen voor het plezier
  de HOND die in het verleden al die schapen heeft gedood , deed dit in opdracht van een MENS

 20. Dag Martine,
  Mijn gusta en ik zijn ook wel bij de neus genomen zeg, liggen daar kilometers rond te toeren om een sluier van het geheim op te lichten door al die borden op te zoeken met het gedacht meschien herkennen we een gegeven dat ons wijzer maakt ?wat raad je , t’is pure reclame voor een halloweenfeest in het domein puyenbroeck in wachtebeke, wel fijn samengestoken dat wel, maar ik ben toch erin getrapt zeg, die sloebers daar mogen van mijn part eens flink in hun gat gebeten worden door ne grote wolf , ik heb ondertussen begrepen dat je een wolf hebt, wel dresseer hem om dergelijke sloebers eens flink in de kuiten te bijten, ge zou mij daar een groot plezier mee doen, ons gusta vind dat ik een te brave man ben en ik beter zou protesteren met een betoging door me vast te binden aan de ingang van het domein op die bewuste dag, zoals die gasten van de Gaia dat soms doen, ik zeg tegen gusta ” ja goe gij, bind je zelf vast jong, want als het regend sta ik daar kletsnat !; ook waar hé, daarom ga ik dat niet doen. Weet je wat mijn zoontje van 10 jaar zei : dat ik een te goedgelovig mens ben ?ja sé , dan is dat zo hé. Hopelijk word je wolf een groot sterk en mooi beest waar je nog jaren vriendschap mag van hebben.dat wens ik jou.nu ga ik stoppen met te antwoorden op jou mails want mijn gusta word een beetje jaloers op jou! Gust ssssttt

 21. Dag Gust , als ge je vast bind aan dat hek van het domein dan kom ik ook me vastbinden om je te steunen ! wat zijn dat voor gasten zo ne mens doen panikeren, weet ge dat ik al een week lang alle avonden mijn 2 schaapjes op stal had gestoken savonds met het gedacht dat die wolf ze zou verscheuren. Mijn vrouw deed een kaars branden om ongelukken te voorkomen , en haar gordijn vloog in brand.weeral de schrik op ons lijf, gelukkig was het een oud gordijn en was het direkt geblust.ik heb er mijn blonde trippel tegenaan gegooid om te blussen, die ben ik dan als derde ongeluk ook nog kwijt.
  de groeten, Jhon De Wachter
  Ps: reageer als ge van plan bent te protesteren (via deze site.)

 22. hoe is het mogelijk dat die wolvenspotters met hun caravan nog altijd niet weten dat het om een reclame stunt gaat van het domein voor hun halloween feest op 28 oktober, straks denk ik nog dat het ramptoeristen zijn , dat ze maar naar hun opgezette exemplaar kijken , ne echte zit ondertussen in het zwarte woud of in de canadese wouden .Het blijft die gasten maar lukken om mensen op het verkeerde spoor te brengen en wat bovenal hun nog het best lukt is dat die gefopte wolvenliefhebbers nog eens dikke reclame maken ook !Zeg , mensenfoppers ,kan ik jullie ne keer inhuren voor een actie die ik op touw wil zetten? gewoon omdat ik vind dazt jullie dat goed kunnen ! mijn echtgenote en ikzelf geraken voor onze dochter van 32 jaar niet aan ne vent, denk daar eens over na en kontacteer me maar via deze site.kan je er wel bijzeggen dat het een schoon blondje is en verstandig ook, maar een moeilijk karakterke, dat wel, maar ne goeie vent kan dat meschien bijschaven.om terug te komen op die caravanmensen, profiteer dan maar van je zonnig weekend en mocht er toch ene zitten hou uw kinderen goed in het oog, wat een verhaal van roodkapje en de wolf kunnen we wel missen in het waasland d’er is al genoeg zever over de waaslandwolf verspreid over het waasland!
  johan de wachter

 23. halloooooo, beste belgen, leuke site, gans ons gezinnetje volgen dit leuke gebeuren met veel intressen, wij komen zeker met ons allen af naar het halloweenfeest daar bij jullie in pyenbroeck, wij komen soms naar jullie leuke speeltuin en t’ is altijd gratische inkom, ook leuk zeg, vind je bij ons in nederland niet hoor, betalen…betalen en betalen .Mogen wij nederlanders ook meedoen aan de verkiezing van de mooiste griezel, ik bedoel verkleedde persoon en is er een prijs in euro’s of in natura aan verbonden?’tis maar dat ik dan de investering in de verkleedparty kan inschatten wat de uitgave zijn tegen de eventuele inkomsten.
  goed, dan ga ik nu deze leuke site verlaten en tot 28 oktober DOEI dddddooooeeeeiiii !!!boeboeboe leuk hé

 24. Wablieft ? Mijnheer De Wachter, jij bent ook wel ne profiteur van het eerste uur ? Wat heeft uw dochter hier met het halloween feest voor de kinderen mee te maken. Ik hoop dat ge ze nog lang aan uw been hebt met haar moeilijk karakter. Voila.
  Liza en familie.

 25. dom blondje zeker ! voila

  Liza

  ( vergeten bijzeggen )

 26. wij volgen de laatste weken alles omtrend de waaslandwolf, de kinderen zijn in hun nopjes, ze zitten nu al uit te kijken naar de hallowwendag, en mijn vader, de opa van de kinderen zit er nog een schepje bovenop te doen met zijn eigen verzonnen verhalen, het is hier zowat als vroeger, toen hij als papa ook aan ons van alles uit zijn mouw zat te schudden, allé tot op 28 oktober, goed of slecht weer , we komen toch want de kinderen zijn niet te houden denk ik.

 27. dat ziet er hier allemaal wreed weis uit, wij komen ook ! met 28 man sterk. tot straks. The Tirollers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: